haleuang tilu-puluh-hiji desember

kuring ngahaleuang
hariring kuring
tembang panutup
di titincakan ahir

kuring ngahaleuang
dingdang dingdeung
dina hiliwirna angin peuting
dina poek mongklengna dunya

kuring ngahaleuang
dina jemplang jemplingna janari
bari nginget nu kainget
ngahuleng, sataun geus kaliwat

kuring ngahaleuang
nembangkeun dua welas bulan
ngitung poe
tilu ratus genep puluh lima

kuring ngahaleuang
reueus ku taun nu kaliwat
ku berkah paparin Gusti
ku gede hampura jeung welas asih Anjeun-na

kuring ngahaleuang
dina haleuang pupuji
dina tembang pamusti
ka Gusti Hyang Widi

duh angin peuting
pangnepikeun hariring kuring
hiliwirkeun
ka Junjunan, nu dipusti-pusti

dayeuh kolot, 31 desember ’98

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: