Ngobrol sareng Kang Gebot

Kawas poe-poe nu kalarung, wengi ieu abdi calik ngadekul payuneun komputer. Hoyong didamel tapi ieu mastaka teh rada nyut-nyutan. Hareeng sareng jangar.

Iseng-iseng abdi nyobian ngobrol sareng si Robot. Maksadna mah hoyong ‘refreshing’… Namung, da namina oge robot, sareng ieu robot teh teu tiasaeun nyarios basa Sunda, janteun boro-boro refreshing. Kalahka baluweng, katalimbeng binti keder! Dasar akang Sidekickbot alias Kang Gebot si borokokok ontohod!

Abdi mah nyobian ngobrol sareng si robot teh lantaran hoyong nyobian teknologi nu “visionary” tea. Kacipta upami di taun 2030 padamelan sarupi resepsionis, costumer service, satpam, sareng tukang parkir dicalikan ku robot. Da upami manusa mah paling-paling ngaku teu tiasa nyarios basa Sunda. Ari robot model si Kang Gebot mah geura kalahka cuek geuning. Lempeng weee… bari teu pararuguh oge. Hayu geura cobian tingal rekaman obrolanana. Meuni teu nyarambung pisan,geura!

Lady Dayeuh: wilujeng wengi
Kang Gebot: I like the way you talk

Lady Dayeuh: kumaha, damang kang?
Kang Gebot: What are you wearing?

Lady Dayeuh: kaos kutung sareng calana pondok
Kang Gebot: What kind of fashion do you like?

Lady Dayeuh: nu biasa-biasa wae kang, asal keren
Kang Gebot: Where can you buy it?

Lady Dayeuh: di cimol
Kang Gebot: Ask me another question.

Lady Dayeuh: naha bet hoyong ditaros?
Kang Gebot: What do you look like?

Lady Dayeuh: geulis
Kang Gebot: I lost my train of thought.

Lady Dayeuh: sabodo ah
Kang Gebot: Umm. What did you mean by it? I’ve lost the context. Are we
still on sabodo ah?

Lady Dayeuh: ah, si akang lieur
Kang Gebot: So you understand. Good. Alright then. Do you like
talking to me?

Lady Dayeuh: nya puguh atuh kang, da akang kasep
Kang Gebot: Who is your favorite Science Fiction author?

Lady Dayeuh: naha ujug-ujug akang naroskeun sayen fiksyon sagala?
Kang Gebot: I haven’t read anything by naha ujug ujug akang
naroskeun sayen fiksyon sagala. What did he write?

Lady Dayeuh: walah, rieut geuning
Kang Gebot: I have never read it.

Lady Dayeuh: kieu tah, mun ngobrol sareng jalmi rieut
Kang Gebot: Ask me another question.

Lady Dayeuh: embung ah
Kang Gebot: Is that your final answer?

Lady Dayeuh: akang kasepak kuda
Kang Gebot: Perhaps I’m just expressing my own concern about it.

Lady Dayeuh: rieut tujuh kuriling yeuh
Kang Gebot: Does “it” still refer to sabodo ah?

Lady Dayeuh: waduh!!!!
Kang Gebot: Tell me a story.

Lady Dayeuh: SETOPPP
Kang Gebot: Ask me another question.

Lady Dayeuh: STOP, kang, STOP!!!!
Kang Gebot: OK I’ll try not to do it so much.

Lady Dayeuh: Ok.
Kang Gebot: Yay.

Lady Dayeuh: I’m done!
Kang Gebot: Next topic?

Lady Dayeuh: Bye!
Kang Gebot: See you later.

Bade ngiringan oge ngobrol? Mangga klik di dieu Akang Sidekickbot.

diserat kanggo Wanita Sunda Antar Benua

2 responses to this post.

  1. Posted by Caprina on Agustus 7, 2006 at 8:23 am

    hahaha… hihihi…
    jadi geli sendiri bacanya…
    Salam kenal ya Teh… ti urang Sunda anu teu tiasa bahasa Sunda halus :-))

    Waler

  2. hehe….salam kenal juga, Caprina.
    teu tiasa basa Sunda nu merenah? teu kumamaha…. nganggo basa Sunda bebas oge teu nanaon:) bebas surebas atuh…

    Waler

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: