Nyaba ka Ostrali

Dua minggu nu kapengker, kuring nyaba ka Ostrali. Sanes nyaba-nyaba teuing da seueur kagiatan. Kuring ngabako di hiji konprensi, dua workshop, sareng tilu kuliah publik. Tapi nya tetep aya waktos sakedik (kabur-kaburan tea) kanggo wara-wiri di nagara kangguru tea.

Ostrali teh meuni pikabetaheun pisan. Kota-kotana sarae pisan. Jalmi2na aramis budi. Kopi sareng coklat panas na edun, raos pisan lah. Pokokna mah teu kaduhung ngapung belasan jam (ampir 20 jam) x dua, ninggalkeun Tempe nu keur panas ngahodhod dua minggu.

Nu matak moal poho ti Ostrali teh, salian kopi, kota2na, sareng jalmi2na, si kangguru sareng koala na nu khas tea. Sanes ceu-guru nya…. mung aya si akang wungkul. Kuring nyobian masihan makan maraban kangguru. Meuni bageur pisan kangguru teh, lindeuk, teu baringas. Ari koala mah sanes lindeuk wungkul, namung oge lucu jeung pijembeleun. Kuring nyobian ngekeupan koala. Meuni anteng geura si koala teh dikeukeupan ku abdi. Haneut meureun nya.. hehe.

Pokona mah Ostrali teh asik lah. Upami aya kasempatan deui, kuring hoyong lah nyaba deui ka nagri si koala.

7 responses to this post.

  1. Posted by Nanowarno on Nopémber 20, 2006 at 9:34 am

    cik,kumaha supados abdi tiasaka luarnegeri?

    Waler

  2. Posted by missdayeuh on Januari 10, 2007 at 5:58 pm

    kang Nanowarno, upami hoyong ka ln mah nya luncat we kanu pesawat :p

    Waler

  3. Posted by Chun on Januari 30, 2007 at 6:07 pm

    Ceu Mer,

    Sim kuring keur iseng jalan-jalan, na katimu blog basa Sunda kieu. Mani resep macana apalagi jauh ti lembur jeung keur usum tarariis kieu… Rindu lembur euy.

    Si Euceu teh mani seueur kabisa pisan.
    Wilujeng nya Ceu (maksudnya mau ngomong “Selamat”, bener teu “Wilujeng”?

    -Chun-

    Waler

  4. Ceu Chun,
    nuhun tos ameng ka blog kuring. meni bungah tiasa papanggih sareng dulur salembur🙂

    Waler

  5. iseng2 milari bahasa sunda di mr.google eh paamprok sareng blog ieu..duh maca bolg bahasa sunda jadi palai uih ka bandunggg..dijakarta teh tape deh..saparantos maca2 blog ieu sim kuring jd ngarasa bagja pisan boga bahasa sunda geningan bahasa sunda teh ngenah dibacana nya..bade sering2 ameng ka blo ieu ah, ngarah teu hilap kanu bahasa nyalira..

    nuhun ceu..

    Waler

  6. kang kojek, nuhun pisan tos ameng…
    bade ameng ka blog kang kojek ah…

    Waler

  7. teh mer,
    sim kuring manggihan blog ieu teh pedah jadi member milis beasiswa.

    bagea teh mer teh geuning ti dayeuh kolot kawitna? sim kuring ti cigereleng, caket jalan by pass, mung ayeuna nuju ngumbara di jakarta jeung bogor… deet nya? teu ciga teh mer luluncatan ka rupi-rupi nagara, seueur picaritaeun, seueur tingalieun.

    sakieu heula teh mer, mudah2an basa sunda ti sim kuring tiasa ngaleungitkeun kasono kanu jadi asal di dayeuh kolot.

    baktos sim kuring,
    budi

    Waler

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: