Wanci janari di Tempe

1:11 … wanci janari gede….

peuting meni jempling. teu kadangu sora sakedik acan.
mung hariring angin rumangsang. ngahaliwir ka tepas pengker pun rorompok.
peuting poek meni mongkleng. teu katingal sagurat acan.
mung panon bulan mah teu jalir jangji. caangna nyangray nyorot ka soca hate.

bentang nyorang…..

ah, tos heula…. teu tiasa neraskeun..
tunduh teu puguh…
sim kuring bade ngacay heula….

sakantenan, sateuacan abdi jajab ka pulau kapuk, abdi bade nyanggakeun Bubuy Bulan nganggo piano*

mangga didangukeun….

* punten upami aya kalelepatan, da ieu mah heuheureuyan…. direkam mung sakali jebret.

9 responses to this post.

  1. Posted by CG on Maret 3, 2010 at 10:54 am

    bahasa apa sih ini? susah banget ngedekripnya. botak saya. sampe tombolnya juga di enkrip, ampoooown!

    Waler

  2. Posted by melly on Maret 3, 2010 at 11:04 am

    ah, aya lady dayeuh di dieu geuningan. sokh atuh, mangga ngacay heula, urang mah bade ngadangukeun bubuy bulan-na we lah….

    Waler

  3. cg: ngga bisa ngengkrip ini blog? masa…. kirain punya tombol pengengkrip bahasa ajaib yang indah ini😛

    melly: nuhun teh…. ieu teh pun rorompok nu lian. tos lami gaduhna mah, mung isin, teu beja2…. *euleuh, ieu acay meni sabaskom *jorse*….

    Waler

  4. adooowww…gusti, eta kecap “mung panon bulan mah teu jalir jangji. caangna nyangray nyorot ka soca hate” meni romantissss……*bari ngadangukeun bubuy bulan*

    Waler

  5. kathy: romantis kitu? haha….. bade nyerat basa sunda nu sae teh sesah ya…..

    Waler

  6. Salam pangwanoh.

    Nyawang lembur sorangan ti lembur batur, masing kumaha bae oge tetep miboga ajen luhur sakaligus magis. Kecap boh kalimah nu sanggup karumuskeun bakal jadi roronce mutiara. Bubuy Bulan nu kapungkur diserat ku Beny Corda tangtu sejen hartina lamun ditulis deui ku urang nu ngarora, komo jauh nyawangna bakal beda hartosna. Kapan geuning bulanna Beny mah,” bubuy bulan sangray bentang, panonpoe disasate” eta pralambang teh pikeun muka ” unggal bulan unggal bulan abdi teang, unggal poe unggal poe oge hade…”

    naon nu diserat ku Beny suargi (alm) romantis dina jamanna, malah dugi ka kiwari, tangtos eta alatan kajujuran nalika nyeratna harita. Dipapandekeun ningal situ Ciburuy nu laukna hese dipancing, nyeredet hate ningali ngeplak caina. Horeng brasna ka duh itu saha nu ngalangkung unggal enjing, naon nya eta teh, intensitas kitu.

    Hapunten, mugia hirup urang sadaya sae sareng berkah

    Waler

  7. kang Oom, nuhun toh ameng ka pun rorompok. sumuhun, sim kuring satuju kana pairan akang.
    ari ‘heheureuyan’ di seratan abdi mah maksadna abdi teh mung nyobian ‘heureuy’ nganggo piano…. ari Bubuy Bulan na mah… tetep romantis, kecap2 sareng kalimahna, sareng melodina, teu robah ku jamah…

    Waler

  8. hehe eta judulna meni ku araneh😛
    simkuring urnag ciparay teteh

    Waler

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: